Η εταιρία ιδρύθηκε το 1968 με την επωνυμία “ΑΦΟΙ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε” και δραστηριοποιήθηκε στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο σιδήρου.

Η έδρα της εταιρίας βρισκόταν στο κέντρο της Καβάλας, οδός Νίκης 3 πίσω από το δημαρχείο. Σταδιακά η επιχείρηση αναπτύσσεται. Το 1989 αγοράζεται έκταση 4.850 m2 στο Περιγιάλι Καβάλας και ξεκινάει η κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ ΗΛΙΑ και ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑΥΡΟ οι οποίοι επί χρόνια πρόσφεραν την πολύτιμη πείρα τους και την γνώση του αντικειμένου. 

Το 2001 χωρίσανε την εταιρία και έτσι η εταιρία λέγεται τώρα “ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ και ΣΙΑ Ο.Ε” η οποία θέλει να πιστεύει ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικούς ρόλους σ’ αυτήν την καινούργια αγορά που διαμορφώνεται. Ο κ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ως Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι υπεύθυνος για την Διοίκηση της εταιρίας , τα Τμήματα Πωλήσεων, Αγορών, Λογιστηρίου και Γραμματείας στελεχώνονται από την κ. Ξανθοπούλου Χριστίνα και την κ. Ξανθοπούλου Βαρβάρα . Στις εγκαταστάσεις επίσης απασχολείται έμπειρο εργατοτεχνικό προσωπικό ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης παραγωγικής διαδικασίας.

Χ.Β. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ. Εμπορία Σιδήρου, Υδραυλικός & Βιομηχανικός Εξοπλισμός, Γυψοσανίδες Knauf, Συστήματα ξηράς δόμησης, Υδραυλικά εξαρτήματα, Ναυτιλιακά, Κάγκελα αλουμινίου, σιδήρου, Inox, Μορφοσίδερο, Δοκοί, Λαμαρίνες, Κοίλοι δοκοί, Καβάλα